Alegerea unui pachet de hosting poate fi făcută în funcţie de necesarul estimat al spaţiului disc necesar pentru funcţionarea normală a siteului Dvs şi luând în considerare că spaţiul total reprezintă suma spaţiului ocupat de către fişierele siteului, conturile email şi bazele de date Mysql.

Prin urmare, în cazul în care intenţionaţi să ţineţi mesajele primite prin email pe server(lucru posibil în cazul conturilor IMAP) va trebui să luaţi în considerare acest lucru la alegerea pachetului de hosting.

În cazul în care veţi instala aplicaţii care vor acumula în timp conţinut(cel mai frecvent este vorba despre imagini şi fişiere pentru download) este util să luaţi în calcul acest lucru la alegerea pachetului dar, mai important, să aveţi permanent în vedere optimizarea imaginilor pentru web scăzând astfel atât spaţiul disc necesar cât şi traficul siteului.

Puteţi oricând verifica spaţiul disc ocupat şi cât din cota alocată contului e disponibilă în CPanel (meniul Files – Disk usage).

Proprietarul contului primeşte automat notificări legate de gradul de utilizare al spaţiului disc, acestea fiind trimise prin email atunci când se ajunge la 80%, 95% şi 100% grad de ocupare.

Utilizare spatiu disc cPanel