Bazele de date sunt folosite in cazul majoritatii siteurilor web. Configurarea unei baze de date se face prin intermediul CPanel (> MySQL Databases sau > MySQL databases wizard).

Practic, trebuie parcursi trei pasi:

  1. Crearea bazei de date. Introduceti numele pe care doriti sa il aiba baza de date, el va fi precedat automat de numele de utilizator al contului Dvs.
  2. Creati un utilizator pentru accesarea bazei de date(MySQL databases > MySQL users > Add new user) asociindu-i si o parola.
  3. Acordati drepturi asupra bazei de date(pasul 1) utilizatorului pe care l-ati definit la pasul 2(MySQL databases > MySQL users > Add user to the database).

Notati toate informatiile intrucat veti avea nevoie de ele atunci cand veti instala pe domeniul Dvs o aplicatie web. Datele pentru conectarea la baza de date sunt:

  • Database host: localhost
  • Database name: numele definit la pasul 1
  • Database user: utilizatorul definit la pasul 2
  • Database user password: parola utilizatorului.

In cazul in care aplicatia pe care o instalati nu are o interfata pentru administrarea datelor(lucru extrem de rar astazi) sau atunci cand aveti nevoie sa modificati informatii inaccesibile(cum ar fi cazul modificarii parolei de administrare atunci cand o uitati) puteti folosi utilitarul phpMyAdmin.

De asemenea, va recomandam folosirea periodica a doua programe utililare prezente in interfata CPanel(MySQL databases > Check / Repair databases). Cu ajutorul acestora puteti verifica integritatea tabelelor bazei de date si repara eventualele probleme de structura aparute din diverse motive).