Cpanel este o aplicatie destinata administrarii contului dumneavoastra de hosting.

MENIUL EMAIL

Aceasta sectiune CPanel este dedicata administrarii conturilor email atat din punct de vedere al functionarii cat si al securizarii acestora.

Configurati conturi email, redirectionari(de la contul Dvs catre o alta adresa email), modificati inregistrarea MX (permite folosirea unui server email extern), configurati raspunsuri automate si adresa principala pentru domeniu(contul in care ajung mesaje trimise catre adrese inexistente din cadrul domeniului dvs) chiar si liste de mailing. De asemenea, puteti configura filtre in vederea eliminarii mesajelor nedorite pentru intreg contul sau doar pentru anumite adrese. Activati sau dezactivati SpamAssassin (o masura de protectie eficenta impotriva mesajelor nesolicitate atunci cand e configurata corect) precum si mecanismele de protectie DKIM si SPF. In cazul in care doriti o protectie avansata a confidentialitatii mesajelor puteti activa in CPanel criptarea acestora.

Gestionare conturi email

MENIUL FILES

In aceasta sectiune gasiti o serie de instrumente care sunt legate de gestionarea fisierelor din spatiul disc alocat contului de hosting,

File Manager permite administrarea tuturor fisierelor contului de hosting(download, upload, modificare sau stergere).

Images poate fi folosit pentru generarea de “thumbnails” din imaginile pe care le aveti pe site, redimensionarea acelorasi imagini sau pentru conversia dintr-un format in altul(de exemplu din jpeg in png).

Directory Privacy permite protejarea accesului la anumite directoare prin configurarea de utilizatori si parole asociate acestora.

Disk usage ofera o imagine asupra modului in care este folosit spatiul disc si permite astfel o gestiune mai eficienta a acestuia.

Web Disk permite accesarea directa a fisierelor din contului Dvs, evitand astfel folosirea unui client FTP.

FTP Account permite administrarea conturilor FTP. FTP Connections permite vizualizarea si administrarea conexiunilor FTP la spatiul dvs web.

Backup si Backup Wizard sunt doua functii foarte importante care va permit generarea si downloadul unei copii complete a siteului sau crearea unor copii de siguranta, separat pentru spatiul web, conturi email si baze de date MySQL.

Management fisiere

BAZE DE DATE MySQL

Administrarea bazelor de date MySQL alocate contului dvs au fost descrise in alta pagina. In acelasi timp, va rugam sa luati in considerare ca accesul din afara serverului la bazele de date nu este permis.

Baze de date MySQL

FUNCTII LEGATE DE DOMENII

Site Publisher este un creator si editor de website care permite ca in cativa pasi foarte simpli sa adaugati in spatiul dvs de hosting un site simplu bazat pe modele de design preexistente.

Addon domains este folosit pentru adaugarea unor noi domenii in contul Dvs de hosting. Dupa cum stiti, cu exceptia pachetelor Mini si Blog, celelalte pachete din oferta noastra permit gazduirea mai multor domenii care sa aiba continut separat dar sa fie administrate din aceeasi interfata.

Aliases (domenii parcate) este folosit atunci cand doriti ca un alt nume de domeniu sa aiba acelasi continut cu domeniul principal (de exemplu, daca aveti domeniul firmamea.ro si ati cumparat domeniul firmamea.eu puteti “parca” domeniul .eu peste domeniul .ro).

Redirects(redirectionari) permite redirectionarea accesarilor din anumite sectuni ale siteului catre alte destinatii.

DNS editor este folosit pentru modificari ale zonei domeniului Dvs (de exemplu, atunci cand doriti sa folositi un server de mail extern sau sa punctati un subdomeniu catre o alta locatie fizica).

Domenii suplimentare si parcate