Despre WordPress

După cum se știe, platforma WordPress reprezintă o opțiune foarte populară printre cei care doresc sa utilizeze o aplicație web care să permită gestionarea ușoară a conținutului. Practic, în 2017, aproximativ 4,5% din siteurile web existente pe plan mondial rulau pe platforma WordPress iar numărul lor este în continuă creștere. Se estimează că, în fiecare secundă. circa 20 de postări sunt adăugate la volumul imens de informații stocat în această platformă. Blogurile CNN, Reuters sau Wall Street Journal rulează și ele pe această platformă.

Plecând inițial de la ideea de management eficient al conținutului, WordPress a evoluat extraordinar de mult din 2007 până acum datorită modului foarte bine structurat și consistent în timp al programării folosite, fapt care a permis nu numai actualizarea foarte ușoară dar și dezvoltarea de numeroase module(plugins), peste 55000 în momentul scrierii acestui text.

Procedura de instalare este foarte ușoară, este nevoie sa vă conectați la CPanel iar apoi sa folosiți Softaculous pentru a configura WordPress în locația dorită (fie în public_html, fie într-un alt folder), după ce ați configurat o bază de date și un utilizator cu drepturile necesare.

În cazul în care considerați că WordPress reprezintă alegerea corectă nu uitați totuși importanța alegerii unui nume de domeniu(firma noastră, în calitate de partener RoTLD, oferă servicii de înregistrare/prelungire și administrare domenii .ro) dar și a unui pachet de găzduire web adecvat. Recomandarea noastră este pachetul Blog, un pachet de găzduire WordPress dedicat întrucât conține absolut toate elementele necesare la un preț mai mult decât rezonabil.

Ce aveți de făcut după instalare?

După instalare și înainte de a începe adăugarea de conținut mai trebuie să:

  1. Alegeți un design(există numeroase teme, gratuite sau contra cost; acestea pot fi instalate și configurate destul de ușor).
  2. Configurați cel puțin un meniu pentru navigarea pe site: acesta va reprezenta și scheletul pe care urmează să construiți prima versiune a websiteului.
  3. Implementați câteva măsuri de securitate(limitarea/moderarea comentariilor, protecția brute force, verificarea permisiunilor pe foldere, protejarea folderului de administrare, captcha)
  4. Alegeți modulele de care aveți nevoie (pe măsură ce siteul Dvs se dezvoltă puteți instala altele) verificând înainte compatibilitatea cu versiunea de wordpress pe care o folosiți.

În timp, pe măsură ce progresați în cunoașterea platformei, veți descoperi singuri și alte facilități pe care această aplicație le oferă dar, pentru început, înainte de a începe să lucrați la conținut, concentrați-vă pe: DESIGN, STRUCTURĂ, SECURITATE. MODULE.

După ce ați parcurs acești primi pași vă puteți concentra pe adăugarea de conținut. În această etapă putem veni în ajutorul dumneavoastră prin pachetul de servicii SEO special adaptat nevoilor utilizatorilor WordPress. Dacă în timp constatați că există un nume de domeniu care este mult mai relevant pentru activitatea și obiectivele dumneavoastră nu uitați că putem rezerva și înregistra orice nume de domeniu .ro în măsura în care acesta apare ca fiind liber în registrul național RoTLD.

Acestea fiind spuse(mai bine zis scrise) putem afirma fără sa greșim că veți găsi la noi ceea ce cu greu veți găsi în altă parte:

ONE STOP SHOP PENTRU GĂZDUIRE WORDPRESS

înregistrări domenii

găzduire web

servicii SEO