FUNCTII LEGATE DE SECURITATEA SITEULUI

Accesul SSH poate fi utilizat atunci când e nevoie de rularea unor comenzi care nu sunt accesibile pe portul 80. Deoarece acest gen de situații este destul de rar întâlnit, accesul SSH pentru un cont de găzduire web poate fi activat doar temporar, la cerere.

SSL/TLS & SSL/TLS wizard. Acest grup de funcții permite administrarea accesului securizat pe websiteul Dvs. Astfel, puteți instala certificate de securitate care să protejeze întreg siteul sau anumite zone ale acestuia, aspect important atunci când aveți un magazin online prin intermediul căruia sunt preluate date ale clienților. IMPORTANT: orice cont de găzduire web beneficiază de acces SSL gratuit(certificat Comodo-CPanel).

IP Blocker. Aceasta funcție permite blocarea accesului la siteul Dvs a unor adrese IP individuale, grupuri de adrese IP sau clase de adrese, atât în format IPv4 cât și IPv6.

Hotlink protection: permite blocarea accesului unui site extern la resurse(de obicei grafice) aparținând siteului Dvs. Astfel, atunci cand aceasta protecție este activată, un site extern nu va mai putea încărca în conținutul său o imagine folosită pe contul dvs de găzduire web..

Leech protection. Permite limitarea accesului la foldere protejate prin parola. De exemplu, in cazul unui utilizator cu acces intr-o zona protejata a siteului dvs care a dat parola unor prieteni sau caruia i-a fost furata parola, activarea protectiei pentru folderul respectiv permite detectarea unor frecvente mai mari ale activitatii(ex: mai mult de n conectari pe ora cu suspendarea contului compromis).

ModSecurity reprezintă în acest moment cel mai popular WAF(Web Application Firewall) si se bazeaza pe un set de reguli aplicate in timp real traficului http astfel incat sa detecteze si sa blocheze incercarile de hacking si sa protejeze mai bine siteul Dvs in fata unor atacuri. Puteti activa/dezactiva aceasta protectie la nivel de domeniu sau de subdomeniu.

Securitate CPanel